Quotes About Illusion
Illusion is whatever is fixed or definable, and reality is best understood as its negation…
~ Northrop Frye
BazillionQuotes.com
if something is there, you can only see it with your eyes open, but if it isn't there, you can see it just as well with your eyes closed. That's why imaginary things are often easier to see than real ones.
~ Norton Juster
BazillionQuotes.com
We are near waking when we dream we are dreaming.
~ Novalis
BazillionQuotes.com
We are near awakening when we dream that we dream.
~ Novalis
BazillionQuotes.com
We are close to waking when we dream that we are dreaming.
~ Novalis
BazillionQuotes.com
Whoever sees life other than as a self-destroying illusion is himself still preoccupied with life. Life must not be a novel that is given to us, but one that is made by us.
~ Novalis
BazillionQuotes.com
The greatest of sorcerers would be the one who would cast a spell on himself to the degree of taking his own phantasmagoria for autonomous apparitions. Might that not be our case?
~ Novalis
BazillionQuotes.com
Wir sind dem Aufwachen nah, wenn wir träumen, daß wir träumen.
~ Novalis
BazillionQuotes.com
Wir sind dem Aufwachen nahe, wenn wir träumen, daß wir träumen.
~ Novalis
BazillionQuotes.com
when I was young, I learned to feel for the harshness under every soft appearance.
~ Nuala O'Faolain
BazillionQuotes.com
Though it seemed trivial, now, to describe a place as if what is was, was what I could see of it.
~ Nuala O'Faolain
BazillionQuotes.com
Sen yan?lm??s?n babac???m. Beni de yan?ltt?n. Sessiz faziletlerin heykeli dikilmiyor. Daha ba?ka ölçüler var; daha do?rusu her zaman varm?? da biz bilmiyormu?uz Özellikle ülkemizde durum böyle.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Balzac, kendini romantik sanan genç k?zlar?n, saçma sapan hayallerini beslemek için okuduklar? ikinci s?n?f bir romanc?d?r. - Selim I??k
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Çünkü romantikler göbekliolamazlar: yasakt?r. Ben sana gösteririm. Limonata-pasta-komparsita dü?ünü yaparak evlendin; bir önceki unutulmaz a?k?n?n elemini bir sonraki k?z?n kollar?nda unuttun ve Allah kahretsin, belki de bu kelimelerle anlatt?n durumunu k?za evlenme teklif ederken.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Tarih bir tahriften ibarettir. Tarih, geçmi?ten gelece?e uzanan ve bugün gördü?ümüz bir rüyad?r. Bütün rüyalar gibi tarih de yorumlanabilir; ama görülürken de?il.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Günahlar?m?n a??rl???na dayanam?yorum Olric. Neden beni uyarmad?n? Buna hakk?m yoktu efendimiz. Öyle güzel gürlüyordunuz ki. Size kap?lmamaya imkan yoktu. Çevrenizdeki bütün sahtelikleri öyle güzel ayd?nlat?yordunuz ki. Bir daha göremeyecekler sizin gibi bir devi efendimiz. Onlar?n küçük ya?ant?lar?n?n içinde ben de küçülmedim mi Olric?
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Gözlük takman?n nedenini y?llarca, göze toz toprak kaçmas?, gözün de böylece yorularak iyi görmemesi sand?m. Bugün de öyle sanmak isterdim; bunun kimseye zarar? dokunmazd?. Ben de, yaln?z bana ait olan bir dü?üncenin mutlulu?uyla ya?ard?m.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Oldu?u yerde döndü?ünü hissetti, r?ht?ma çarpan gemi gibi bir iki kere salland?ktan sonra yerine oturdu gözlerini açt?: Karanl??? gördü. Gözlerimi açt?m m?? Hay?r, gerçek karanl?k bu kadar karanl?k olamaz.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Biz onlar? kafam?zdaki oyunlara uydurma?a çal???rken onlar — kafalar? olmad??? için— bizi hayata uydurma?a çal???rlar.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
sizin dünyan?zda, o dünyay? bizlerin san?p ya?arken, hepinize hayrand?k.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Hani yar?nlar güzel olurmu? diyorlard? Olric? Bu ya?ad???m?z gün de dünün yar?n'? de?il mi? -Kand?r?yorlar efendim, kand?r?yorlar.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Not likely. Dreams are pretty and usually involve horses or rainbows or castles, or big-
~ Obert Skye
BazillionQuotes.com
90% magic, 10% poliester.
~ Obert Skye
BazillionQuotes.com
Ma seule distraction est d'aller, le dimanche, au sortir de la messe, chez Mme Gouin, l'épicière… Le dégoût m'en éloigne, mais l'ennui, plus fort, m'y ramène. Là, du moins, on se retrouve, toutes ensemble… On potine, on rigole, on fait du bruit, en sirotant des petits verres de mêlé-cassis… Il y a là, un peu, l'illusion de la vie… Et le temps passe…
~ Octave Mirbeau
BazillionQuotes.com