Quotes About Emotions
?ovjek doduše naj?eš?e govori radi sebe, ali mora da osjeti odjek svojih rije?i.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
?uvaj se mržnje, da ne pogriješiš prema sebi i prema ljudima. ?uvaj se žalosti, da ne pogriješiš prema Bogu
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ne volim tugu, ?ini me zlim, zato se zavaravam bijesom.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Otvorio sam knjigu nasumice i našao na pri?u o Aleksandru Makedonskom.Car je, pri?a se tu, dobio na poklon divne posude od stakla. Poklon mu se veoma svidio, a ipak je sve polupao. -Zašto? Zar nije lijepo? -Pitali su ga. -Baš zato-odgovorio bi on. -Toliko su lijepe, da bi mi bilo teško da ih izgubim. A vremenom bi se jedna po jedna razbijala, i ja bih žalio više nego sad.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Suze mi teku od smijeha. Ako prestanem da se smijem, osta?e samo suze.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
A ljubav ti je razumna jer joj ne vjeruješ suviše. Kao ni ja. Samo ne?u to da priznam.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Najteže se govori o onome što te se najviše ti?e.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Mogao sam da mu kažem: ne ti?e te se, ostavi me na miru, ne ulazi u moje skrivene prostore, muka mi je od ljudi koji daju savjete. I to bi bilo najiskrenije.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Everyone says love hurts, but that is not true. Loneliness hurts. Rejection hurts. Losing someone hurts. Envy hurts. Everyone gets these things confused with love, but in reality love is the only thing in this world that covers up all pain and makes someone feel wonderful again. Love is he only thing in this world that does not hurt.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Prijateljstvo se ne stvara, ono nastaje, kao i ljubav.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Bože, kakve gluposti ?ovjek govori ponekad, nešto namjerno, nešto nesvjesno, osje?aju?i da mu trenutak prisnosti dopušta da ne bude oprezan prema sebi. Ali taj osje?aj vara, trenutak prisnosti je želja, drugi ga ne prihvata.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Hiljadu ne?ijih sre?nih ?asaka bi?e kao ovaj, ali ovaj nikada više. Hiljadu tu?ih ljubavi bi?e kao ova, ali ova nikad više.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ljutita i za?u?ena, gomila ima svoj jezik, druk?iji od jezika kojim se služi svaki od ovih ljudi, li?i na zujanje p?ela, ili na režanje, gube se rije?i a ostaje skupni zvuk, gube se pojedina?na raspoloženja a ostaju zajedni?ka, opasna.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
U po?etku ljubav, u životu mržnja, na kraju sje?anje.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ljubav je ipak ja?a od svega.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Nezadovoljstvo je kao zvijer, nemocna kad se rodi, strasna kad ojaca.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ne može se živjeti samo od pucanja i strahovanja, ?ovjek mora i da do?e sebi, da se provjetri, da se provede, da se izbjesni; vidio si kako u lokomotivi puštaju paru da ne eksplodira, e tako ti je i kod ?ovjeka.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Suze mi teku od smijeha. Ako prestanem da se smijem, ostat ?e samo suze.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Da nisam našao tebe, bio bih ljut na život, pa ne bih imao ništa, kao ni sada, ali ne bih znao šta je sre?a. Zbog tebe se ne osje?am poražen, niti mislim na osvetu. (...) Ne bi ti bilo lakše, ali bi meni bilo teže, i to je pravo. Nikad te više ne?u ostaviti samu, sve što se desi, desi?e nam se zajedno.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Znaš li šta sam mislio dok si govorio? Kako neki ljudi mogu da kažu sve što ho?e, i možeš da primiš ili ne primiš, ostaješ miran. A neki u jesnu rije? unesu sebe, i odjednom se sve zažari, niko ne ostaje miran. Osjetimo da se nešto važno dešava.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Nikakva traga od njega nema više na svijetu. Sve što je ostalo to je u meni.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Zašto se smatra da su knjige pametne ako su gorke?
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Prijateljstvo se ne bira, rekao je, ono biva, ko zna zbog ?ega, kao ljubav.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Nisu govorili o svojoj ljubavi, ve? o tu?oj, a to je isto. Ona je govorila evropske ljubavne stihove, on isto?ne, a to je isto. Nikad im tu?e rije?i nisu bile potrebnije, a to je isto, kao da su izmišljali svoje.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com