logo

Quotes About Philosophy

We are all deep in a hell each moment of which is a miracle.
~ Emil Cioran
The dead center of existence: when it is all the same to you whether you read a newspaper article or think about God.
~ Emil Cioran
Espousing the melancholy of ancient symbols, I would have freed myself.
~ Emil Cioran
Unmaking, decreating, is the only task man may take upon himself, if he aspires, as everything suggests, to distinguish himself from the Creator.
~ Emil Cioran
Fara erori, viata e un bulevard desert prin care evoluezi ca peripatetician al tristetii.
~ Emil Cioran
In all the edifice of thought, I have not found a category upon which to rest my head.
~ Emil Cioran
Nu m? pot concentra asupra nici unui lucru, pentru c? totul m? plictiseÅŸte, totul m? îndeamn? s? m? risipesc. In schimb, m-am interesat de-o mulÅ£ime de lucruri, dar de niciunul pîn? la cap?t, cu excepÅ£ia plictisului, poate...
~ Emil Cioran
CîÅŸtig?m în planul conÅŸtiinÅ£ei ceea ce pierdem în planul existenÅ£ei.
~ Emil Cioran
Death is the solidest thing life has invented so far
~ Emil Cioran
Un poet de mare viziune (Baudelaire, Rilke, de ex.) afirm? în dou? versuri mai mult decât un filozof în toat? opera sa.
~ Emil Cioran
You kill yourself only if, in some respects, you have always been outside of it all.
~ Emil Cioran
De ce un nebun vede mai mult? Fiindca nebunia-i suferinta.
~ Emil Cioran
Am avut în toat? viaÅ£a mea o pretenÅ£ie extraordinar?, de a fi omul cel mai lucid pe care l-am cunoscut.
~ Emil Cioran
Exist? idei care au oarece greutate doar dac? avem bunul-gust de a nu le aprofunda; de îndat? ce vrem s? intr?m în detalii, s? le explic?m, s? le justific?m, ele se n?ruie ÅŸi îÅŸi dezv?luie neantul.
~ Emil Cioran
Singur?tatea-i o exasperare ontologic? a fiinÅ£ei noastre. EÅŸti mai mult decât trebuie. Iar lumea-i mai puÅ£in decât ar trebui.
~ Emil Cioran
Arbori masacraÅ£i. R?sar case. Mutre, mutre pretutindeni: omul e cancerul P?mântului.
~ Emil Cioran
Croire qu'il lui appartient de dépasser sa condition et de s'orienter vers celle de surhomme, c'est oublier qu'il a du mal à tenir le coup en tant qu'homme, et qu'il n'y parvient qu'à force de tendre sa volonté, son ressort, au maximum.
~ Emil Cioran
Torn between violence and disillusionment, I seem to myself a terrorist who, going out in the street to perpetrate some outrage, stops on the way to consult Ecclesiastes or Epictetus.
~ Emil Cioran
Èšine deja de trecut", spune el despre tot ce face, în chiar momentul actului, care e astfel privat pentru totdeauna de prezent.
~ Emil Cioran
Toate starile extreme sunt derivate ale vietii prin care ea se apara de ea insasi.
~ Emil Cioran
R?ul, p?r?sind indiferen?a originar?, ?i-a luat Timpul ca pseudonim.
~ Emil Cioran
Si trebuie sa spun ca negativitatea mortii imi inspira admiratie. Dar este singurul lucru pe care-l pot admira fara sa-l iubesc.
~ Emil Cioran
Existenta spiritului este o anomalie in viata.
~ Emil Cioran
All that is Life in me urges me to give up God.
~ Emil Cioran