logo

Quotes About Philosophy

Niciodat? n-am vrut s? tr?iesc f?r? s? vreau s? mor. Mai încleÅŸtat în ce sunt : în via?? sau în moarte?
~ Emil Cioran
Tristetea nu are niciun caracter estetic caracter ce nu lipseste decat uneori melancoliei.
~ Emil Cioran
C'est d'un type spécial de veilles que dérive la mise en cause de la naissance
~ Emil Cioran
Entuziasmul depaseste acest principiu realizand viata fara dramatism exprimand un elan fara tragism si iubind fara sexualitate.
~ Emil Cioran
The man too lucid to worship will also be too lucid to wreck, or will wreck only his … rebellions; for what is the use of rebelling only to discover, afterwards, a universe intact? A paltry monologue.
~ Emil Cioran
Trei diminea?a. Simt secunda de fa??, apoi pe cealalt?, fac bilan?ul fiec?rui minut. De ce toate astea? Pentru c? m-am n?scut.
~ Emil Cioran
Cînd m? gîndesc c? voi împlini 35 de ani în cîteva luni, m? apuc? disperarea; îmb?trînim cu toÅ£ii iremediabil ÅŸi f?r? sc?pare.
~ Emil Cioran
The terrifying experience and obsession of death, when preserved in consciousness, becomes ruinous. If you talk about death, you save part of yourself. But at the same time, something of your real self dies, because objectified meanings lose the actuality they have in consciousness.
~ Emil Cioran
Destinul e-o amînare continu? a sinuciderii.
~ Emil Cioran
Nu c?ut?m noi totul, fiindc? am pierdut ceva?
~ Emil Cioran
What misery a sensation is! Ecstasy itself, perhaps, is nothing more.
~ Emil Cioran
Orice idee e exagerare. A gândi înseamn? a exagera.
~ Emil Cioran
Tot ce nu are un accent de durere- o privire, o vorb?, o carte sau o voce- m? plictise?te de moarte.
~ Emil Cioran
Ce importanta ar avea însa sa stim pe cine a pierdut, cînd stim prea bine ce a pierdut si unde duce aceasta pierdere.
~ Emil Cioran
Every work turns against its author: the poem will crush the poet, the system the philosopher, the event the man of action.
~ Emil Cioran
Murim de la începutul timpurilor ÅŸi totuÅŸi moartea nu ÅŸi-a pierdut defel prospeÅ£imea. Aici e taina tainelor.
~ Emil Cioran
Born weary of being born, he chose to be a shade; when, then, did he live, and by the transgression of what birth? And if, living, he wore his shroud, by what miracle did he manage to die?
~ Emil Cioran
A fi sau a nu fi? Nici una nici alta.
~ Emil Cioran
Filozofia hindus? urm?reÅŸte eliberarea; a grecilor, cu excepÅ£ia lui Pyrrhon, a lui Epicur ÅŸi a câtorva inclasificabili, este decepÅ£ionat?: nu caut? decât adev?rul.
~ Emil Cioran
Natura s-a ar?tat darnic? numai cu cei pe care i-a scutit de obsesia mor?ii. Dac?-i firesc s? mori, nu-i deloc firesc s? zabove?ti asupra mor?ii.
~ Emil Cioran
În sfârÅŸit, înÅ£elepciunea. Nu-mi mai fac niciun plan, nu mai scriu un rând. Cincisprezece c?rÅ£i, cincisprezece cadavre - cred c? ajunge.
~ Emil Cioran
Despre nimic nu poÅ£i spune nimic. Iat? de ce e imposibil s? existe o limit? în privin? num?rului de c?rÅ£i.
~ Emil Cioran
Nu în neliniÅŸte, ci în insatisfacÅ£ie am tr?it totdeauna ; o insatisfacÅ£ie esenÅ£ial?, pe care nimic nu putea, nici nu va putea s-o înving? vreodat?.
~ Emil Cioran
If just once you were depressed for no reason, you have been so all your life without knowing
~ Emil Cioran