logo

Quotes About Philosophy

Totul a fost cândva. De aceea îmi pare viaÈ›a o unduire f?r? substrat È™i o leg?nare f?r? substan??. Lumea nu se repet?.
~ Emil Cioran
Simplul gând c? îÅ£i poÅ£i lua oricând zilele, îÅ£i permite s? suporÅ£i totul.
~ Emil Cioran
Sînt ca o p?pu?? stricat?, cu ochii c?zuÅ£i în?untru." Aceast? vorb? a unui bolnav mintal cînt?reÅŸte mai greu decît toate operele de introspecÅ£ie. (Silogismele amaraciunii)
~ Emil Cioran
Bluntly: my rebellion is a faith to which I subscribe without believing in it.
~ Emil Cioran
Numai uitând tot ne putem aminti cu adev?rat. Sl?birea memoriei ne descoper? toat? lumea care a precedat timpul
~ Emil Cioran
Avînd ÅŸansa de-a nu fi practicat vreodat? o meserie ÅŸi nicide-a fi lucrat la c?rÅ£i serioase, am avut de-a lungul anilorenorm de mult timp: o favoare rezervat?, în principiu,cerÅŸetorilor ÅŸi femeilor. CerÅŸetori sînt tot mai mulÅ£i, îns? einu-ÅŸi dau osteneala s? scrie; cît despre femei, în zilelenoastre ele se duc la serviciu, la birou — infern idiotizant.
~ Emil Cioran
Tout Occidental tourmenté fait penser à un héros dostoïevskien qui aurait un compte en banque.
~ Emil Cioran
J'ai cherché dans le doute un remède contre l'anxiété. Le remède a fini par faire cause commune avec le mal.
~ Emil Cioran
Cea mai mare întâlnire din viaÅ£a mea: Bach. Dup? el, Dostoievski; apoi scepticii greci, apoi Buddha... pe urm?, dar ce mai conteaz? ce vine pe urm?...
~ Emil Cioran
Nu pot sa sufar sa explic,urasc pana si cuvantul.
~ Emil Cioran
Cu s?n?tatea n-am de ce s? m? plîng. Am ajuns ÅŸi eu în via??, dup? multe revolte inutile, s? m? resemnez, s? nu mai iau parte la lucruri ÅŸi evenimente, s? le privesc.
~ Emil Cioran
Existing is plagiarism.
~ Emil Cioran
Soffrire: il solo modo d'acquisire la sensazione d'esistere; esistere: l'unica maniera di salvaguardare la nostra perdizione.
~ Emil Cioran
In mine sunt numai aburi si scantei, inundatii de foc si incendii de apa.
~ Emil Cioran
Când ai înÈ›eles c? nimic nu este, c? lucrurile nu merit? nici m?car statutul de aparenÈ›e, nu mai ai nevoie s? fii mântuit, eÈ™ti mântuit, È™i nefericit pe vecie.
~ Emil Cioran
Când petreci zile întregi f?r? s? schimbi vreo vorb? cu vreo f?ptur?, când ai uitat semenii È™i pân? È™i condiÈ›ia de om, eul se dezv?luie cu o for?? tot aÈ™a de mare ca È™i lumea. ConversaÈ›ia ne d? m?sura micimii noastre; singur?tatea ne-o intensific?, dar în aÈ™a fel încât micimea noastr? nu e mai mic? decât a lumii.
~ Emil Cioran
CunoaÈ™terea de sine creeaz? un interval între eu È™i lume pe care nimic nu-l mai poate umple, È™i care sfârÈ™eÈ™te prin a evacua aceast? lume îns??i.
~ Emil Cioran
Pentru unii,totul vine prea tarziu: s-au nascut postum.
~ Emil Cioran
Nu exist? nici o soluÈ›ie pentru nimic, iat? premisa de la care ar trebui s? plec?m cu toÈ›i în construcÈ›ia actelor È™i gândurilor. În realitate, tot ce facem È™i gândim purcede din negaÈ›ia acestei premise.
~ Emil Cioran
La chute d'Adam est le seul evenement historique du paradis.
~ Emil Cioran
De câte ori timpul este suspendat, iar conÈ™tiinÈ›a se epuizeaz? în percepÈ›ia spaÈ›iului, o dispoziÈ›ie eleatic? pune st?pânire pe noi È™i atunci înm?rmurirea lucrurilor anuleaz? amintirile într-o clip? veÈ™nic?. PriveÈ™ti spre tot È™i totul nu pare decât o aÈ™teptare inutil? È™i f?r? de sfârÈ™it.
~ Emil Cioran
Nu tr?irile tale m? intereseaz?, ci felul în care le prezinÈ›i. O via?? nu este o oper?.
~ Emil Cioran
As far as I am concerned, I resign from humanity. I no longer want to be, nor can still be, a man. What should I do? Work for a social and political system, make a girl miserable? Hunt for weaknesses in philosophical systems, fight for moral and aesthetic ideals? It's all too little. I renounce my humanity even though I may find myself alone. But am I not already alone in this world from which I no longer expect anything?
~ Emil Cioran
Dup? ce-ai gustat dezam?git din otrava religiei, tov?r??ia muzicii te dezlipe?te de accidentele decep?iei.
~ Emil Cioran