logo

Quotes About Philosophy

Am devenit propriul meu elev.Nu po?i nega la infinit.La ce bun s? ponegre?ti universul?Nu m? pot converti la nimic ?i totu?i nu-mi consider via?a un e?ec.
~ Emil Cioran
S'il n'avait gardé une dernière illusion, je me réclamerais volontiers d'Omar Khayyam, de ses tristesses sans réplique; mais il croyait encore au vin.
~ Emil Cioran
Nebunia veget?rii f?r? nici un scop distruge pân? la urm? ÅŸi iluziile erotice.
~ Emil Cioran
De ce nu m? sinucid? Fiindc? mie mi-e scârb? atât de moarte, cât ÅŸi de via??.
~ Emil Cioran
Le dernier pas vers l'indifférence est la destruction de l'idée même d'indifférence.Emil
~ Emil Cioran
Gloria între patru pereÈ›i întrece slava împ?raÈ›ilor.
~ Emil Cioran
Nu voi l?sa dup? mine o oper?.Sunt din neamul celor condamnaÅ£i s? nu poat? ieÅŸi din ei înÅŸiÅŸi.
~ Emil Cioran
Ceea ce am mai bun în mine se datoreaz? suferinÈ›ei. Nu o iubesc, dar nici nu o condamn.
~ Emil Cioran
În afar? de materie,totul este muzic?:însuÅŸi Dumnezeu nu e decât o halucinaÅ£ie sonor?
~ Emil Cioran
În afar? de muzic? ÅŸi poezie,totul e minciun? sau vulgaritate.
~ Emil Cioran
O la existencia o yo!». Uno de los dos debe ceder.
~ Emil Cioran
Omul nu trebuie s? fie deprimat cu m?sur?,ci melancolic pân? la exces,extrem de deprimat
~ Emil Cioran
Vreau sa mor , dar imi pare rau ca vreau sa mor!
~ Emil Cioran
A fi sanatos inseamna a umbla in lumea aceasta legat la ochi, a nu sesiza nimic din culmile sau adancimile existentei.
~ Emil Cioran
Losing love is so rich a philosophical ordeal that it makes a hairdresser into a rival of Socrates.
~ Emil Cioran
Ceea ce caut în fond nu este mântuirea, ci mângâierea, mai mult: o vorb?(una singur?!) de mângâiere; ÅŸi tocmai asta nu g?sesc niciunde. ... Iat? starea celui n?scut sub zodia tristeÅ£ii f?r? leac.
~ Emil Cioran
Melancolia introduce atâta muzic? în n?ruirea minÅ£ii!
~ Emil Cioran
If one were at every moment conscious of what one knew - if, for example, the sentiment of foundationlessness were both continual and intense - one would kill oneself or allow oneself to slip into imbecility. One exits thanks to the moments when one forgets certain truths.
~ Emil Cioran
Samo je jedna stvar važna: nau?iti biti gubitnik.
~ Emil Cioran
Bien avant que physique et psychologie fussent nées, la douleur désintégrait la matière, et le chagrin, l'âme.
~ Emil Cioran
C?ci dac? diferenÈ›a dintre om È™i animal rezid? în faptul c? animalul nu poate fi decât animal, pe când omul poate fi neom, adic? altceva decât el însuÈ™i - atunci eu sunt un neom.
~ Emil Cioran
Pentru om, viaÈ›a nu e un absolut. De aceea, niciun om, întrucât nu e numai animal, nu g?seÈ™te o mulÈ›umire în faptul însuÈ™i al vieÈ›ii, în faptul de a tr?i. Pentru animal, viaÈ›a e totul; pentru om, ea este un semn de întrebare.
~ Emil Cioran
If one were at every moment conscious of what one knew - if, for example, the sentiment of foundationlessness were both continual and intense - one would kill oneself or allow oneself to slip into imbecility. One exists thanks to the moments when one forgets certain truths.
~ Emil Cioran
Aforismul e cultivat doar de cei care au cunoscut frica "în mijlocul" cuvintelor, frica de a se n?rui împreun? cu "toate cuvintele".
~ Emil Cioran