logo

Quotes About Suffering

The poor maidservant who used to say that she only believed in God when she had a toothache puts all theologians to shame.
~ Emil Cioran
Nu eu sufar, ci lumea sufera in mine.
~ Emil Cioran
Daca n-ar fi iubit durerea, n-ar fi avut nevoie sa nascoceasca iadul — utopie a suferintei.
~ Emil Cioran
We do not adopt a belief because it is true (they are all true), but because some obscure power impels us to do so. When this power leaves us, we suffer prostration and collapse, a tete-a-tete with what is left of ourselves.
~ Emil Cioran
DorinÅ£a nesatisf?cut? este suferin??; ea nu-i pl?cere decât în timpul satisfacerii; ÅŸi, odat? satisf?cut?, este decepÅ£ie.
~ Emil Cioran
Everything that is engenders, sooner or later, nightmares. Let us try, therefore, to invent something better than being.
~ Emil Cioran
At best, we conceive happiness; never felicity, prerogative of civilizations based on the idea of salvation, on the refusal to savor one's sufferings, to revel in them; but, sybarites of suffering, scions of a masochistic tradition, which of us would hesitate between the Benares sermon and Baudelaire's Heautontimoroumenos? I am both wound and knife"—that is our absolute, our eternity.
~ Emil Cioran
If we could understand and love the infinity of agonies which languish around us, all the lives which are hidden deaths, we should require as many hearts as there are suffering beings.
~ Emil Cioran
Fericirea noastr?, a modernilor, este c? ne-am descoperit infernul în suflet.
~ Emil Cioran
bir inanç için ac? çekmiÅŸ olandan daha tehlikeli bir varl?k yoktur: en büyük zalimler kafas? kesilmemiÅŸ mazlumlar aras?ndan ç?kar. ac?, güç iÅŸtah?n? azaltmak ÅŸöyle dursun, onu azd?r?r; zihin de kendini bir soytar?n?n meclisinde bir kurban?nkinden daha rahat hisseder; onu, bir fikir için ölünen gösteriden daha fazla tiksindiren hiçbir ÅŸey yoktur.
~ Emil Cioran
sudbina - rech tako draga pobedjenima
~ Emil Cioran
Ce importanta ar avea însa sa stim pe cine a pierdut, cînd stim prea bine ce a pierdut si unde duce aceasta pierdere.
~ Emil Cioran
Born weary of being born, he chose to be a shade; when, then, did he live, and by the transgression of what birth? And if, living, he wore his shroud, by what miracle did he manage to die?
~ Emil Cioran
Even when they desert hell, men do so only to reconstruct it elsewhere.
~ Emil Cioran
O suferin?? îndelungat? nu te face decât imbecil sau sfânt.
~ Emil Cioran
Sînt ca o p?pu?? stricat?, cu ochii c?zuÅ£i în?untru." Aceast? vorb? a unui bolnav mintal cînt?reÅŸte mai greu decît toate operele de introspecÅ£ie. (Silogismele amaraciunii)
~ Emil Cioran
Nu pot sa sufar sa explic,urasc pana si cuvantul.
~ Emil Cioran
Chatter: any conversation with someone who has not suffered.
~ Emil Cioran
Soffrire: il solo modo d'acquisire la sensazione d'esistere; esistere: l'unica maniera di salvaguardare la nostra perdizione.
~ Emil Cioran
Inainte de razboi, traia acel poet batran si bolnav, uitat de toata lumea, si care, citisem undeva, le poruncise alor sai sa spuna ca nu e acasa pentru nici un vizitator. Nevast?-sa, din mil?, mergea din când în când s? sune la u??...
~ Emil Cioran
Când ai înÈ›eles c? nimic nu este, c? lucrurile nu merit? nici m?car statutul de aparenÈ›e, nu mai ai nevoie s? fii mântuit, eÈ™ti mântuit, È™i nefericit pe vecie.
~ Emil Cioran
Avec tes veines chargées de nuits, tu n'as pas plus ta place parmi les hommes qu'une épitaphe au milieu d'un cirque. / [Syllogismes de l'amertume]
~ Emil Cioran
Ceea ce face o carte interesanta e cantitatea de auferinta ce se gaseste in ea.Nu ideile,ci zbuciumul autorului ne atrage: strigatele,tacerile,impasul,zvarcolirile lui,frazele incarcate de insolubil.Ca regula generala,tot ce nu iese din suferinta e fals.
~ Emil Cioran
Gripat. Am r?mas în pat toat? ziua. Revenirea unor vechi obsesii, a sentimentului c? pentru mine nimic nu e posibil. Oriunde m? duc, bolile mele m? însoÅ£esc. E datul capital al existenÅ£ei mele. S-ar spune chiar c? aceste boli m? preced?, c? preg?tesc terenul ca s? pot fi nefericit f?r? dificultate, f?r? obstacole. Chiar ÅŸi în Paradis de m-aÅŸ duce, fenomenul s-ar repeta ineluctabil.
~ Emil Cioran