logo

Quotes About Existence

Numai uitând tot ne putem aminti cu adev?rat. Sl?birea memoriei ne descoper? toat? lumea care a precedat timpul
~ Emil Cioran
Fear of death is merely the projection into the future of a fear which dates back to our first moment of life.
~ Emil Cioran
I would not want to live in a world drained of all religious feeling. I am not thinking of faith but of that inner vibration, which, independent of any belief in particular, projects you into and sometimes above God.
~ Emil Cioran
Avînd ÅŸansa de-a nu fi practicat vreodat? o meserie ÅŸi nicide-a fi lucrat la c?rÅ£i serioase, am avut de-a lungul anilorenorm de mult timp: o favoare rezervat?, în principiu,cerÅŸetorilor ÅŸi femeilor. CerÅŸetori sînt tot mai mulÅ£i, îns? einu-ÅŸi dau osteneala s? scrie; cît despre femei, în zilelenoastre ele se duc la serviciu, la birou — infern idiotizant.
~ Emil Cioran
Simt in aceasta clipa ca am enorm de multe lucruri de spus,dar ca nu voi spune nimic,ca voi pastra totul pentru mine,in mine,fiindca nu-i vorba,totodata,decat de o senzatie de plenitudine si de atotcunoastere,fara realitatea plinului si a cunoasterii
~ Emil Cioran
Existing is plagiarism.
~ Emil Cioran
Soffrire: il solo modo d'acquisire la sensazione d'esistere; esistere: l'unica maniera di salvaguardare la nostra perdizione.
~ Emil Cioran
Când ai înÈ›eles c? nimic nu este, c? lucrurile nu merit? nici m?car statutul de aparenÈ›e, nu mai ai nevoie s? fii mântuit, eÈ™ti mântuit, È™i nefericit pe vecie.
~ Emil Cioran
Pentru unii,totul vine prea tarziu: s-au nascut postum.
~ Emil Cioran
Nu exist? nici o soluÈ›ie pentru nimic, iat? premisa de la care ar trebui s? plec?m cu toÈ›i în construcÈ›ia actelor È™i gândurilor. În realitate, tot ce facem È™i gândim purcede din negaÈ›ia acestei premise.
~ Emil Cioran
De câte ori timpul este suspendat, iar conÈ™tiinÈ›a se epuizeaz? în percepÈ›ia spaÈ›iului, o dispoziÈ›ie eleatic? pune st?pânire pe noi È™i atunci înm?rmurirea lucrurilor anuleaz? amintirile într-o clip? veÈ™nic?. PriveÈ™ti spre tot È™i totul nu pare decât o aÈ™teptare inutil? È™i f?r? de sfârÈ™it.
~ Emil Cioran
El talento es el medio más seguro de falsearlo todo, de deformar las cosas y de equivocarse acerca de uno mismo. Sólo poseen una existencia verdadera aquellos a quienes la naturaleza no ha abrumado con ningún don. Sería por ello difícil de imaginar un universo más falso que el universo literario, o un hombre más desprovisto de realidad que el hombre de letras.
~ Emil Cioran
Când investeÅŸti cu întreg conÅ£inutul fiinÅ£ei tale, cu totalitatea existenÅ£ei tale subiective, o nesatisfacÅ£ie a iubirii nu poate aduce decât pr?buÅŸirea întregii tale fiinÅ£e.
~ Emil Cioran
Ne e fatal, întotdeauna, eul pentru care opt?m: s? porÅ£i un nume înseamn? s?-Å£i asumi un mod precis de pr?buÅŸire.
~ Emil Cioran
I dream of a world where one could die for a comma.
~ Emil Cioran
Filosofii au sângele rece. Nu exist? c?ldur? decât în preajma lui Dumnezeu. De aceea tot ce e Siberie în sufletul nostru îi cere pe sfinÈ›i
~ Emil Cioran
Orice om care nu moare de foame este suspect.
~ Emil Cioran
CreaÈ›ia È™i distrugerea sunt direcÈ›ii diferite ale aceleiaÈ™i substanÈ›e ce se afirm? destr?mându-se.
~ Emil Cioran
Obsesia sinuciderii e datul celui ce nu poate nici s? tr?iasc?, nici s? moar?, ?i care nu uit? niciun moment aceast? dubl? imposibilitate.
~ Emil Cioran
Universul este o cenu?? în prefacere al c?rei rost nu-l înÅ£elege nimeni.
~ Emil Cioran
We begin to live authentically only where philosophy ends, at its wreck, when we have understood its terrible nullity, when we have understood that it was futile to resort to it, that it is no help.
~ Emil Cioran
FuncÅ£ia Cuvîntului în cosmogonii. Dumnezeu vorbeÅŸte iar lucrurile se fac. Este o viziune literar? a universului, pe care numai omul o putea concepe. Ne-ar pl?cea s? cunoaÅŸtem divagaÅ£iile cosmogonice ale unei creaturi mute.
~ Emil Cioran
Gripat. Am r?mas în pat toat? ziua. Revenirea unor vechi obsesii, a sentimentului c? pentru mine nimic nu e posibil. Oriunde m? duc, bolile mele m? însoÅ£esc. E datul capital al existenÅ£ei mele. S-ar spune chiar c? aceste boli m? preced?, c? preg?tesc terenul ca s? pot fi nefericit f?r? dificultate, f?r? obstacole. Chiar ÅŸi în Paradis de m-aÅŸ duce, fenomenul s-ar repeta ineluctabil.
~ Emil Cioran
PoÈ›i spune uÈ™or c? universul n-are nici un rost. Nimeni nu se va sup?ra. Dar afirm? acelaÈ™i lucru despre un individ oarecare; el va protesta È™i va lua chiar m?suri spre a te sancÈ›iona. AÈ™a suntem cu toÈ›ii: ne scoatem din cauz? când e vorbe de un principiu general È™i nu ne e ruÈ™ine s? ne izol?m într-o excepÈ›ie.
~ Emil Cioran