logo

Quotes About Existence

If I am capable of grasping God objectively, I do not believe, but precisely because I cannot do this I must believe.
~ Soren Kierkegaard
Philosophy is life's dry-nurse, who can take care of us — but not suckle us.
~ Soren Kierkegaard
All essential knowledge relates to existence, or only such knowledge as has an essential relationship to existence is essential knowledge.
~ Soren Kierkegaard
Philosophy always requires something more, requires the eternal, the true, in contrast to which even the fullest existence as such is but a happy moment.
~ Soren Kierkegaard
Fear remained, a lurking thing, but movement and action and the exercise of the mind on the daily problems of existence pushed it into the background.
~ SÅ'awomir Rawicz
Veritas filia temporis
~ São Tomás de Aquino
Una vida aceptada sin reflexión no merece la pena vivirla.
~ Socrates
and it is also possible, that Saadat Hasan dies, but Manto remains alive.
~ Saadat Hasan Manto
For me, remembrance of things past has always been a waste of time, and what's the point of tears? I don't know. I've always been focussed on today. Yesterday and tomorrow hold no interest for me. What had to happen, did, and what will happen, will.
~ Saadat Hasan Manto
God commands worship but doesn't five it. After having spent a few moments with nothingness, he gave life to existence ... but where is nothingness now? Like a mother it gave birth to existence and then died in childbirth.
~ Saadat Hasan Manto
Göreceksiniz ya, ben dünyadan ziyade kafam?n içinde ya?ayan bir insan?m... Hakiki hayat?m benim için can s?k?c? bir rüyadan ba?ka bir ?ey de?ildir...
~ Sabahattin Ali
Demek hayat böyle iki ad?m ilerisi bile görülmeyen sisli ve yalpal? bir denizdi. Tesadüflerin oyunca?? olacak olduktan sonra ne diye bir irademiz vard?? Kullanamad?ktan sonra gö?sümüzü doldurn hisler ve kafam?zda k?m?ldayan dü?ünceler neye yarard??
~ Sabahattin Ali
Bir ana bir ömür kadar çok hayat doldurdu?unu bilerek ya?amak...
~ Sabahattin Ali
Onun ya?ad??? yerde ya?amak, onun gibi ya?amak de?ildi.
~ Sabahattin Ali
Çocuklu?umdan beri belki ilk defa olarak; hayat?m?n sebepsizli?ini ve bo?lu?unu dü?ünerek içim ezilmeden , "Bugün de geçti i?te…Ve bütün günlerim hep böyle geçecek sonra ne olacak sanki!" demeden uykuya dald?m.
~ Sabahattin Ali
Dünyada ?imdi onunla yan yana bulunmamam?z kadar mant?ks?z ve lüzumsuz ne vard?r acaba?
~ Sabahattin Ali
Bana hareket etmek, görmek, duymak, hissetmek, dü?ünmek, hülasa ya?amak kabiliyetlerini veren bir ?ey içimden çekilip al?nm?? gibi, posa haline geldi?imi fark ettim.
~ Sabahattin Ali
Anlars?n niçin uzak yerlere bakt???m?. ?çinde ya?anmaz bir dünyada ya??yorum.
~ Sabahattin Ali
Tesadüf seni önüme ç?karmasayd?, gene ayn? ?ekilde, fakat her ?eyden habersiz, ya?ay?p gidecektim. Sen bana dünyada ba?ka bir hayat?n da mevcut oldu?unu, benim bir de ruhum bulundu?unu ö?rettin.
~ Sabahattin Ali
Acaba dünyada benim kadar manas?z ?eyler dü?ünen var m?d?r ?Bir de utanmadan ak?ll? geçiniyoruz.
~ Sabahattin Ali
Hayat dedi?in ba?ka nedir zaten? Ben ?una inan?yorum ki, üç buçuk günlük ömrümüzü kendimize zehir etmemek için ne mazideki hayat?m?za ve kaç?rd???m?z f?rsatlara ne de istikbalin olmayacak hülyalar?na kulak asmayarak bugünümüze hapsolup ya?amal?y?z.
~ Sabahattin Ali
The road we embark on the day we are born is the road we travel until the day we die, and however we choose to divide it up, it's pure artifice
~ Sabahattin Ali
Hayat bir katakulliden ibarettir.
~ Sabahattin Ali
Ben daha çok kendi içimde ya?ayan bir insan?m... Bunun için size nazaran birkaç misli fazla ya?am?? say?l?r?m.
~ Sabahattin Ali