logo

Quotes About Isolation

We had nothing to say to one another, and while I was manufacturing my phrases I felt that earth was falling through space and that I was falling with it at a speed that made me dizzy.
~ Emil Cioran
By capitulating to life, this world has betrayed nothingness. . . . I resign from movement, and from my dreams. Absence! You shall be my sole glory. . . . Let "desire" be forever stricken from the dictionary, and from the soul! I retreat before the dizzying farce of tomorrows. And if I still cling to a few hopes, I have lost forever the faculty of hoping
~ Emil Cioran
Cu fiecare zi sîntem mai singuri. Ce grea si ce usoara trebuie sa fie ultima!
~ Emil Cioran
Solitude: so fulfilling that the merest rendezvous is a crucifixion.
~ Emil Cioran
Dup? ce am condus-o pe S. la gar?, deprimare vecin? cu sinuciderea. Vid, vid, vid!
~ Emil Cioran
što nam ljudi više okre?u le?a, više rade na našem usavršavanju: napuštaju?i nas, oni nas spasavaju.
~ Emil Cioran
Nu am nimic de spus nim?nui,am intrat de mult? vreme în Incomunicabil.
~ Emil Cioran
S? telefonezi cuiva ÅŸi apoi, brusc, de team? s? nu-i auzi glasul, s? închizi.-AÅŸa arat?, pe scurt, relaÅ£iile mele cu ceilalÅ£i.O sih?strie cu un dram de sociabilitate.
~ Emil Cioran
Espousing the melancholy of ancient symbols, I would have freed myself.
~ Emil Cioran
Characteristic of sickness to stay awake when everything sleeps, when everything is at rest, even the sick man.
~ Emil Cioran
Fara erori, viata e un bulevard desert prin care evoluezi ca peripatetician al tristetii.
~ Emil Cioran
You kill yourself only if, in some respects, you have always been outside of it all.
~ Emil Cioran
Kill yourself because of what you are, yes, but not because all humanity would spit in your face!
~ Emil Cioran
Marii singuratici nu s-au retras niciodat? spre a se preg?ti pentru via??, ci pentru a suporta interioriza?i ?i resemna?i lichidarea vie?ii din ei.
~ Emil Cioran
Singur?tatea-i o exasperare ontologic? a fiinÅ£ei noastre. EÅŸti mai mult decât trebuie. Iar lumea-i mai puÅ£in decât ar trebui.
~ Emil Cioran
ViaÅ£a în comun devine intolerabil?, iar viaÅ£a de unul singur, ÅŸi mai de nesu portat.
~ Emil Cioran
Here on the coast of Normandy, at this hour of the morning, I needed no one. The very gulls' presence bothered me: I drove them off with stones. And hearing their supernatural shrieks, I realized that that was just what I wanted, that only the Sinister could soothe me, and that it was for such a confrontation that I had got up before dawn.
~ Emil Cioran
Sunt dup?-amiezi ce au ceva din tristeÅ£ea unui omor nereuÅŸit - ÅŸi-n care inima pare a-ÅŸi fi z?vorât intr?rile, ca sângele s? nu-i mai p?teze visurile.
~ Emil Cioran
Singur?tatea nu te înva?? c? eÈ™ti singur, ci singurul.
~ Emil Cioran
Cel singur merge c?tre cel ce este cel mai singur, c?tre singurul, c?tre cel ale c?rui feÅ£e negative r?mân, dup? aventura cunoaÅŸterii, unica noastr? moÅŸtenire.
~ Emil Cioran
?i ce mai pot a?tepta de la lumea aceasta acei care sunt dincolo de normal, via?a, singur?tatea, disperarea sau moartea?
~ Emil Cioran
His sterility was infinite: it partook of ecstasy.
~ Emil Cioran
Cu rare exceptii "cartile" mele n-au trecere decat la ratati,la decazuti,la dezmosteniti ai soartei (in special femei),la adolescenti,pe scurt la ceea ce este inform si neispravit.
~ Emil Cioran
Sînt ca o p?pu?? stricat?, cu ochii c?zuÅ£i în?untru." Aceast? vorb? a unui bolnav mintal cînt?reÅŸte mai greu decît toate operele de introspecÅ£ie. (Silogismele amaraciunii)
~ Emil Cioran