Quotes About Isolation
Plus les hommes me sont indifférents, plus ils me troublent; et quand je les méprise, je ne puis les approcher sans bégayer.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Chatter: any conversation with someone who has not suffered.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Oriunde as merge ma simt strain.Toti oamenii mi se par prea pozitivi,prea profesionisti.Nu fac parte din societate,si tare as vrea sa evadez din cadrul speciei
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Inainte de razboi, traia acel poet batran si bolnav, uitat de toata lumea, si care, citisem undeva, le poruncise alor sai sa spuna ca nu e acasa pentru nici un vizitator. Nevast?-sa, din mil?, mergea din când în când s? sune la u??...
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Daca vreun om s-a devorat pe el insusi,acela sunt eu.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Concert la aniversarea (50 de ani) lui O. Messiaen. Eram in spatele muzicantului, dar puteam sa-l vad din profil. Asculta cu un respect religios: lucrarile lui erau intr-adevar un univers - dar numai pentru el. Ascultam cu gandul aiurea; si ma gandeam ca fiecare e inchis in propria-i lume, si ca ceea ce facem nu inseamna nimic pentru ceilalti. Nu exist?m decât pentru duÅŸmanii noÅŸtri - ÅŸi pentru câÈ›iva prieteni care nu ne iubesc.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Când petreci zile întregi f?r? s? schimbi vreo vorb? cu vreo f?ptur?, când ai uitat semenii È™i pân? È™i condiÈ›ia de om, eul se dezv?luie cu o for?? tot aÈ™a de mare ca È™i lumea. ConversaÈ›ia ne d? m?sura micimii noastre; singur?tatea ne-o intensific?, dar în aÈ™a fel încât micimea noastr? nu e mai mic? decât a lumii.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Pentru a sc?pa de prea multe gînduri îngrozitoare eu v?d mult? lume, c?ci de-aÅŸ sta tot timpul singur, nu ÅŸtiu ce s-ar alege de mine.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
CunoaÈ™terea de sine creeaz? un interval între eu È™i lume pe care nimic nu-l mai poate umple, È™i care sfârÈ™eÈ™te prin a evacua aceast? lume îns??i.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
As far as I am concerned, I resign from humanity. I no longer want to be, nor can still be, a man. What should I do? Work for a social and political system, make a girl miserable? Hunt for weaknesses in philosophical systems, fight for moral and aesthetic ideals? It's all too little. I renounce my humanity even though I may find myself alone. But am I not already alone in this world from which I no longer expect anything?
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Avec tes veines chargées de nuits, tu n'as pas plus ta place parmi les hommes qu'une épitaphe au milieu d'un cirque. / [Syllogismes de l'amertume]
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Gripat. Am r?mas în pat toat? ziua. Revenirea unor vechi obsesii, a sentimentului c? pentru mine nimic nu e posibil. Oriunde m? duc, bolile mele m? însoÅ£esc. E datul capital al existenÅ£ei mele. S-ar spune chiar c? aceste boli m? preced?, c? preg?tesc terenul ca s? pot fi nefericit f?r? dificultate, f?r? obstacole. Chiar ÅŸi în Paradis de m-aÅŸ duce, fenomenul s-ar repeta ineluctabil.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
PoÈ›i spune uÈ™or c? universul n-are nici un rost. Nimeni nu se va sup?ra. Dar afirm? acelaÈ™i lucru despre un individ oarecare; el va protesta È™i va lua chiar m?suri spre a te sancÈ›iona. AÈ™a suntem cu toÈ›ii: ne scoatem din cauz? când e vorbe de un principiu general È™i nu ne e ruÈ™ine s? ne izol?m într-o excepÈ›ie.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Când ajungi la limita monologului, la marginile singur?t??ii, îl inventezi - în lipsa altui interlocutor - pe Dumnezeu, pretext suprem pentru dialog.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Since it is difficult to approve the reasons people invoke, each time we leave one of our 'fellow men', the question which comes to mind is invariably the same: how does he keep from killing himself?
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
De cum se intereseaza cineva de cartile mele,stiu ca e "terminat",ca ceva s-a frant in el,ca nu va fi in stare sa se "descurce" in viata.Nu strang in jurul meu decat invinsi. Patronul Invinsilor.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Are we to execrate our age- or all ages? Do we think of Buddha as withdrawing from the world on account of his contemporaries?
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Singur?tatea m? împlineÅŸte într-atât, c? pân? ÅŸi cel mai neînsemnat rendez-vous e pentru mine o crucificare.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
De n-aÅŸ cunoaÅŸte setea infinit? de tristeÅ£e,de n-aÅŸ iubi cu patim? t?v?lirea în dezn?dejde,nu m-aÅŸ mai putea suferi ÅŸi mi-aÅŸ ucide cugetul f?r? mil? ÅŸi f?r? îndurerare.AÅŸ vrea s? fiu undeva departe,f?r? oameni,f?r? Dumnezeu,f?r? m?ri ÅŸi f?r? mine.Dar s? port aÅŸa ispita nefericirii în sânge.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Gloria între patru pereÈ›i întrece slava împ?raÈ›ilor.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Nu voi l?sa dup? mine o oper?.Sunt din neamul celor condamnaÅ£i s? nu poat? ieÅŸi din ei înÅŸiÅŸi.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Teama ce se naÅŸte "din senin"... Singura,de altfel,ÅŸi cea mai întunecat?.Ea este echivoc? asemenea unei înmuguriri sumbre- ÅŸi genereaz? o muzic? de flaut trist ÅŸi aiurit.În camere t?cute de hotel sau pe str?zi înguste ale unui oraÅŸ vechi ea creÅŸte ÅŸi ne verific? dezr?d?cinarea.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Am prejudecata singiratatii. Ma simt mai aproape de un om singur,chiar daca apara o cauza necurata,decat de unul care este aplaudat pentru o cauza excelenta.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com
Nul ne peut veiller sur sa solitude s'il ne sait se rendre odieux.
~ Emil Cioran
BazillionQuotes.com