logo

Quotes About Love

He drank, as a man is wont to do when confronted with his innermost emotions, particularly ones pertaining to the heart.
~ Unknown
We all know one day we will die but don't know the exact date, we don't know that fucking exact date, say what you want to say to everyone who loves you or you love because we don't know the exact date."
~ Unknown
I really love rap music. I grew up in the '80s and '90s with Public Enemy, N.W.A., LL Cool J - I'm a hip-hop encyclopedia. But I got kind of frustrated with the chauvinistic side of rap music, the one that makes it hard to write songs about love and relationships.
~ Mayer Hawthorne
When you're a soul singer, I'm singing a lot of songs about love and relationships that I think a lot of girls really relate to. For whatever reason, that seems to get 'em excited. The DJ, everyone always says the DJ gets all the chicks, but that's never been my experience.
~ Mayer Hawthorne
Relationships are complicated no matter what style of parenting you choose.
~ Mayim Bialik
In my first novel the heroine didn't get her man, in my second the heroine was 64 years old, my third was a romantic suspense set behind the Iron Curtain, my fourth had no wedding bells, not even in the far distance.
~ Unknown
The record company's worst fear is that you'll fall in love or get rich.
~ Maynard James Keenan
The boy toy smiled and, right there in the half-open garage, planted a kiss on his lover's lips as if he wanted to trap the soul escaping out of his mouth and into the other's body.
~ Unknown
My heart Is a ship in the turbulent ocean defying the raging storm that they call love
~ Unknown
Everyone says love hurts, but that is not true. Loneliness hurts. Rejection hurts. Losing someone hurts. Envy hurts. Everyone gets these things confused with love, but in reality love is the only thing in this world that covers up all pain and makes someone feel wonderful again. Love is the only thing in this world that does not hurt.
~ Meša Selimovi?
Krijemo ljubav, tako je i ugušimo. Šteta.
~ Meša Selimovi?
Možda bi trebalo da ih mrzim ali ne mogu. Ja nemam dva srca jedno za mržnju drugo za ljubav. Ovo što imam sad zna samo za tugu. Moja molitva i moja pokora moj život i moja smrt sve to pripada Bogu stvoritelju svijeta. Ali moja žalost pripada meni.
~ Meša Selimovi?
Ljubav je jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati, ni tražiti joj razlog.
~ Meša Selimovi?
Samo izvolite, poslužite se mojom dobrotom, trošite moju iskrenost, hranite svoj ego mojom ljubavlju, gužvajte moje emocije kao staru hartiju, uzalud vam trud. Ne?ete postati bolji, ne?ete postati ja, jer treba vam i duša. A nju mi ne možete uzeti, i sve dok je imam, ostat ?u ?ovjek.
~ Meša Selimovi?
Prijateljstvo se ne bira, rekao je, ono biva, ko zna zbog ?ega, kao ljubav. A ništa ja nisam tebi poklonio, ve? sebi.
~ Meša Selimovi?
?uvala me, i pored svega, onakvog kakav sam bio u njenim snovima. ?arobnja?ki me sastavljala od razbijenih komada, možda i ne prime?uju?i pukotine
~ Meša Selimovi?
Slušaj - kažem joj - govorim ozbiljno: Hajde da se vjen?amo. Ne?eš mnogo dobiti. Šašav sam, nesre?an, ?esto neprijatan, u životu sigurno ne?u daleko dotjerati, ali ?u te voljeti! Ako ti je to dovoljno, pristani.
~ Meša Selimovi?
Žena je uvijek zanimljiva kad je zaljubljena tada je pametnija odlu?nija ljupkija nego ikad. Muškarac je rastresen ili grub ili nerazmišljen ili pla?ljivo nežan.
~ Meša Selimovi?
Volela bih da si uvek uz mene. Da si na mojoj strani. I kad sam razdražena. I kad nisam u pravu. I kad nismo sami. I kad sam nepravedna. Pre?i preko moje zlobe, umiri me tihim dodirom, ne mu?im te bez razloga. Ako ne znaš, sve je uzalud.
~ Meša Selimovi?
Zavolio sam ga, znam po tome što mi je postao potreban, što nisam zamjerio ni?emu ma šta da je rekao i u?inio, i što mi je sve njegovo postalo važno. Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog.
~ Meša Selimovi?
Ni haljinu ne valja krpiti, a kamoli ljubav. Bolje je oti?i.
~ Meša Selimovi?
Bez te ta?ke, za koju si vezan, ne bi volio ni drugi svijet, ne bi imao kud da odeš, jer ne bi bio nigdje.
~ Meša Selimovi?
Smatrao sam da me mora razumjeti, ako me voli, da me mora razumjeti i kad ništa ne kažem, mora biti na mojoj strani i kad nemam pravo. Zaboravljaju?i da bi to trebalo da bude i moja obaveza, okrenuo sam se protiv nje, stavljaju?i ih zajedno na jednu stranu. Sad sam sâm, ima zadovoljstva i u tome. I ne želim više da ih uvjerim, da im objasnim sebe, ho?u da imam pravo. Jer imam pravo, iako to nema nikakva zna?aja.
~ Meša Selimovi?
Mirišem je kao cvijet: miris ?ist i drag. I znam da mogu sve u životu, s njom. Držim je na rukama i njišem je polako, polako, da je odvojim od svijeta, od straha, od ružnih sje?anja, da ostanem samo ja, svuda oko nje, u nedogled, kao nebo, kao more, da je prelijem nježnoš?u što vri u meni kao vrutak. Ne boj se, kažem. Volim te, kažem. Ko nam šta može, kažem. I osje?am se kao gospodar svijeta.
~ Meša Selimovi?