Quotes About Love
?uvaj se mržnje, da ne pogriješiš prema sebi i prema ljudima. ?uvaj se žalosti, da ne pogriješiš prema Bogu
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ne rekavši joj ništa, ni koliko su njene rije?i ljekovite, ni koliko me ohrabrila svojim povjerenjem bez razloga, zagrlio sam je nježno, kao nekad, prije sino?njeg doga?aja, bez strepnje i ustru?avanja, potpuno opran, oslobo?en, hrabro vedar.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
A ljubav ti je razumna jer joj ne vjeruješ suviše. Kao ni ja. Samo ne?u to da priznam.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ne bojim se ljubavi. Bojim se rizika. I zavisnosti. I mogu?eg bola... Uvijek si jednom nogom u bjekstvu, uvijek polovinom sebe u ljubavi. Drugu ostavljam u pripravnosti da izvu?e ludaka.Ali ta moja necini?na polovina mnogo te voli.Toliko da me prevari cijelog..Ve?eras ti se nudim sav. Reci da me voliš, šta te staje?
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Moraš da nau?iš da nastaviš. To je deo toga. Deo onoga što ?ini ljubav prema nekome. Kad zaista nekog voliš, onda ga ne doživljavaš samo kao produžetak sebe. Ne voliš ga samo zbog sebe. Ljubav je kada znaš kada da pustiš.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Sve sam ve? znao o njoj, odavno: sigurna u sebe i zato neranjiva, uvjerena u svoju snagu, jer je hladna, lojalna a odro?ena, kalu?erica svog osje?anja samostalnosti, ponosna na kostrijet samoj sebi nametnutih ograni?enja. Muškarce ne podsti?u na osvajanje, vec na dužnost, ako dožive ljubav, nastoja?e da je svedu na razumnu mjeru.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Zbog nje, isklju?ive, i ljudi su mi postali bliži.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog. Pa ipak to ?inim, makar samo zato da još jednom pomenem ?ovjeka koji je unio toliko radosti u moj život.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Pa u tome i jeste sve - vra?ati se. S jedne ta?ke na zemlji ?eznuti, polaziti i ponovo stizati. Bez te ta?ke za koju si vezan, ne bi volio ni nju ni drugi svijet, ne bi imao odakle da po?eš, jer ne bi bio nigdje. A nisi nigdje ni ako imaš samo nju. Jer tada ne misliš o njoj, ne ?ezneš, ne voliš. A to nije dobro. Treba da misliš, da ?ezneš, da voliš.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Mahmutova žena je blagoslov božji, ali ne znam da li bih bio zadovoljan da je Tijana kao ona. Možda bi mi smetalo kad bi bila tako jednostavna. Možda je Tijanina osjetljivost znak i bolest punije misli i življeg osje?anja. Bol i misao oduzimaju nam bezbrižan smijeh.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Friendship is not chosen, he said, it happens, who knows why, like love. And I haven't bestowed anything on you, but on myself; I respect men who remain magnanimous even in their misfortune.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Sve ce proci. Ali, kakva je to utjeha? Proci ce i radost, proci ce i ljubav, proci ce i zivot. Zar je nada u tome da sve prodje?
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Everyone says love hurts, but that is not true. Loneliness hurts. Rejection hurts. Losing someone hurts. Envy hurts. Everyone gets these things confused with love, but in reality love is the only thing in this world that covers up all pain and makes someone feel wonderful again. Love is he only thing in this world that does not hurt.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
It was autumn, the time for traveling, he had gotten used to it, as storks do. The swallows had already flown south; soon wild geese would begin honking high above, flying their courses, and he would look into the sky at their formations and imagine the strange pleasures of his wanderings. He was kept from one love by another.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
I love words; it doesn't matter which, it doesn't matter about what. (I am writing down, at random, things that he said one night, while the kasaba slept in the darkness.) Conversation is a link between people, maybe the only one. That's what an old soldier taught me, we were captured together, thrown into a prison together, chained together and bound to the same iron ring on the wall.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
i ljeto se ohladilo, a mi smo se krili mrakom, ne žele?i da iko sazna koliko smo postali potrebni jedno drugome. A svi su znali. Sve više sam s njom, i kad sam sam.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Prijateljstvo se ne stvara, ono nastaje, kao i ljubav.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
no one could take her away from me alive; I held her pinned to the ground in that beastly grip. The river became silent; the only sound was that of bells within me, unknown and unrung until then, all of my bells, as if they were sounding an alarm. People would gather around; they did not concern me; they did not exist. Oh, my dream, which has become a victim.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Žena više voli nježnu rije?, makar bila i glupa, nego pametnu, ako je gruba.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Hiljadu ne?ijih sre?nih ?asaka bi?e kao ovaj, ali ovaj nikada više. Hiljadu tu?ih ljubavi bi?e kao ova, ali ova nikad više.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Hiljadu ne?ijih sre?nih ?asaka bi?e kao ovaj, ali ovaj nikada više. Hiljadu tu?ih ljubavi bi?e kao ova, ali ova nikada više. Nikada: jedina kona?nost.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Pominjali su samo ono što se njih ticalo, samo što je njih tištalo. A tištalo ih je mnogo šta, nestašica, skupo?a, strah, velike i male nepravde, prazna obe?anja, puste godine, iznevjerene želje, suviše ?este no?i, rane starosti, male ljubavi, velike mržnje, nesigurnost, poniženja, sav onaj jad što se zove život.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
U po?etku ljubav, u životu mržnja, na kraju sje?anje.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ljubav je ipak ja?a od svega.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com