logo

Quotes About Desire

Ask for what you want and be prepared to get it!
~ Maya Angelou
You'll call me Damon. I see no need for dramatic titles. I, on the other hand will call you beautiful, lover, mine. I'll call you mine." (Damon to Serena)
~ Maya Banks
Some crushes just never went away. They built, instead, into something permanent, obsessive and all consuming.
~ Maya Banks
Tell me what you need." "You," she said simply, that one word tearing to the very heart of him. "Just you.
~ Maya Banks
Perhaps I'm tired of waiting for something I may never find.
~ Maya Banks
She knew he would like taking it off; he tended to prefer her dresses on the floor rather than on her person.
~ Unknown
Once upon a time, when she still believed that somewhere, out there, was a man who would love her. Once upon a time, when young girl's dreams came true and happily ever after was just within reach.
~ Unknown
He wanted to bend her over the dining table and ravish her. Or the desk, or one of the twenty beds, or any piece of furniture, really. The sooner the better, too, since every last stitch of furniture would likely need to be sold.
~ Unknown
Passion ought to be tempered with restraint.
~ Unknown
There is still a future with music, because people want music.
~ Maynard James Keenan
You laugh as you sing about dying, you drug yourself up, but you can still see clearly, and you die as you break into a fit of laughter, because asi es la vida in this soup of islands stewed in hunger and the desire to be someone else.
~ Unknown
The boy toy smiled and, right there in the half-open garage, planted a kiss on his lover's lips as if he wanted to trap the soul escaping out of his mouth and into the other's body.
~ Unknown
Krijemo ljubav, tako je i ugušimo. Šteta.
~ Meša Selimovi?
Sve je bilo mogu?e, a ništa se nije ostvarivalo.
~ Meša Selimovi?
Ne daš mi da spavam - rekao sam, tobože prijekorno, a ništa drugo nisam želio, ni ljepše, ni draže, nikad, u životu.
~ Meša Selimovi?
Gdje su zlatne ptice ljudskih snova, preko kojih se to bezbrojnih mora i vrletnih planina do njih dolazi? Da li nam se ta duboka ?ežnja djetinje nerazumnosti posigurno javlja samo kao tužni znak izvezen na mahramama i na safijanskim koricama nepotrebnih knjiga?
~ Meša Selimovi?
Želim da me zvižduk vjetra zagluši, da zasvira kroz mene kao kroz trsku, mislim, kako bi bilo lijepo ne misliti, mislim: kako bi lijepo bilo na?i se sad na rijeci, šiban olujom, u ribarskoj barci ili u štrkljastoj drvenoj ku?ici na obali rijeke, okružen divljom stihijom, sam s njom, bez tuge u sebi i oko sebe. Ali to je samo trenutna želja, davnašnja potreba za bijegom i za odvajanjem od tereta u sebi, neostvariva ?ežnja za tišinama.
~ Meša Selimovi?
Bila je druk?ija od njegove magli?aste vizije iz prvog susreta, stvarnija, bliža, odredjenija, ali time nije gubila ništa. Ona iz snova bila je mašta, magla njegovih zaludnih ?asova, i imala je nestalan oblik njegovih želja, a ova se nije mijenjala ni rasplinjavala. Stajala je pred njim uzdržana i gospodstvena, otkrivaju?i svakim svojim pokretom poneku osobinu koja je djelovala kao iznenadjenje
~ Meša Selimovi?
And what never happened always seems beautiful. You are a deception that gives birth to discontent, a deception that I cannot and do not wish to drive away, since it disarms me and protects me from suffering with a quiet grief.
~ Meša Selimovi?
Bilo mi je lijepo, bio sam gotovo sre?an. Zurio sam u blistavu vodu, satima, i puštao da mi preko ruke prelazi obli talasi?, dragaju?i me, kao da je živ stvor. I to je bilo sve što sam htio, sve što sam želio.
~ Meša Selimovi?
Kako su ljudi nesavršeni! U svemu! Ne mogu da žive sami, postoje samo kao jedna polovina. Drugu traže, u ženi, u drugom ?ovjeku, u laži. Potrebna mu je ta druga polovina, a ništa ne za o njoj.
~ Meša Selimovi?
Znaš li šta je najljepše u životu? Želja, prijatelju.
~ Meša Selimovi?
Nepovratno se ose?am kao besku?nik. Nije to sasvim loše, nemam obaveza ni ograni?enja, samo je pomalo prazno. Svejedno mi je kuda ?u po?i kada završim posao. Uvijek sam želio tu potpunu slobodu, a nikud ne polazim, nijednu mogu?nost ne iskoriš?ujem, niti zapravo znam kakve su. Hodamo bez cilja, tražimo se, a kad se na?emo, govorimo o ratu.
~ Meša Selimovi?
Maloprije sam bio siguran da sam joj potreban i da ?e to re?i ne štede?i ponos. Mislio sam da sam nadmo?niji. A sad sam želio da ?ujem bilo šta o sebi, lijepo ili ružno, povoljno ili nepovoljno, ali sam to želio s bijesom, gotovo s mržnjom, osje?aju?i da mi se izmakla, da nisam za nju neophodnost.
~ Meša Selimovi?