Quotes About Desire
no one could take her away from me alive; I held her pinned to the ground in that beastly grip. The river became silent; the only sound was that of bells within me, unknown and unrung until then, all of my bells, as if they were sounding an alarm. People would gather around; they did not concern me; they did not exist. Oh, my dream, which has become a victim.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
And if you'd been healthy and happy, you wouldn't have come home?" "When everything is lost a man seeks refuge, as if he were returning to his mother's womb." "And after that?" "After that he forgets. He's driven to it by his restlessness. He wants to be what he was not, or what he was. He runs away from his fortune and looks for another.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
A uvijek izgleda lijepo ono sto se nije ostvarilo.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
žele?i da te vidim cijelu a ne o?ekuju?i da je to mogu?e, iako sam znao da postojiš
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ho?u da budem ?ovjek, borite se sa mnom ljudski! Uzalud... Prazan prostor oko mene sve je pustiji, moja smiješna pobuna sve tiša.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
No one values their life less than a young man, and then later, the older he gets and the less reason he has for living, the more he clings to life.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Zar mislite da ?e ?ovjek posti?i ono što želi?
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
San je ono što se želi, a život je bu?enje.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Idi od mene, odvratna nemo?i, zavaravaš me lažnim slikama rastere?enja, koje nisu ?ak ni želje.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
?ak ni navika, ubica svih pravih zadovoljstava, nije mogla da ih opustoši, jer je nemaština bez poniženja o?uvala u njima mladala?ku draž uživanja u lijepim stvarima bez koristi.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Nezadovoljstvo je kao zvijer, nemocna kad se rodi, strasna kad ojaca.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Stao je u mrtvu vodu. Lijeno je mislio: more - staza bez prepreka, put bez granica, majka širine, otac slobodnog lutanja. Oti?i ?e morem u nepoznato. Jednom. Ostavi?e ovu vrelu kamenu liticu na kojoj i gušter izdiše, i ovu sprženu tvrdu travu bez sokova, oko koje se samo guje uvijaju, i ovu ružnu ku?u u kojoj radost zamire, i ovaj mrtvi kraj u kojem plemenitosti nema, ni ljubavi, ni želje ?ak.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Bez tebe je moja duša gubava, bez tebe moje srce vapi, izgubljeno, bez tebe je moja misao osaka?ena, bez krila.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Njih dvoje kradu svoju srecu, i misle da imaju pravo na nju, ne usudjujuci se da je ucine ljepsom.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Da je ljudska misao nesiguran talas sto ga podize ili smiruje cudljivi vjetar straha ili zelje.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
A strah i nemoc radjaju niske nagone.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
U?imo se ponovo da živimo. Nespretno u po?etku, ali željno i gladno
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Boli me glava od pi?a i noga zbog gelera. Za glavobolju sam ja kriv, za geler u nozi nisam: dobio sam ga u borbi za pomjenu svijeta. Glavobolju sam dobio žele?i da sa svijetom uspostavim prisnost. Sad mislim kako je možda lakše mijenjati svijet nego sa njim postati prisan.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ali mi se, ipak, nadamo boljemu, uvijek, više vjerujemo svojoj želji nego svome strahu, i obi?no s pravom
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Pravda je kao zdravlje, misliš o njoj kad je nema, i zaista je neodre?ena, ali je možda najviše želja da se udavi nepravda, a ona je vrlo odre?ena. Svaka nepravda je jednaka, a ?ovjeku se ?ini da je najve?a koja je njemu u?injena. A ako mu se ?ini, onda i jeste tako, jer se ne može misliti tu?om glavom.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ne?e da prizna koliko se nadala. A ne zna ?ak ni ?emu.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
I swore I would love you 'til the end of time, so now I'm praying for the end of time to hurry up and arrive.
~ Meat Loaf
BazillionQuotes.com
While he told his stories, Malaya tried to turn herself on for him, to spark herself to life as she had for RayShawn. Prettiness was the price of attention, and for fat girls, prettiness alone was not enough—one had to shine with a confidence so complete it looked like desire.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
The fact is, I love him. He's the boy I want and one day he'll be MINE.
~ Meg Cabot
BazillionQuotes.com