logo

Quotes About Struggle

Y?llard?r günlük tutmay? hayal ederdim. ?imdi vaktim var: bir ?ey dü?ünemiyorum. Yazd?klar?m? okudum: aptalca sözler etmi?im. Kendimi kötülemeye söz vermi?tim: onu da yapam?yorum. ?nsan Kafka'y? okuyamazsa... bitiktir i?i. Bir silgi gibi tükendim ben. Ba?kalar?n?n yapt?klar?n? silmeye çal??t?m: mürekkeple yazm??lar oysa. Ben, kur?unkalem silgisiydim. Azald???mla kald?m.
~ Unknown
Selim I??k tek ve Türk. Ve duygulu, amans?z. Sab?rs?z ve olumsuz, ya?ant?s?nda cans?z San?l?rd?; gerçekti, hay?r gerçek de?ildi. Tutunamayanlar?n tarihine e?ildi. Kelime ve yaln?zl?k hayat?n tad? tuzu Kucaklamak isterdi ölümü ve sonsuzu.
~ Unknown
Tu?rul, kendilerinin bir ?eye kar?? olduklar?m, bu amaçla bir parti kurman?n zor olaca??n? belirtmeye çal??t?. "Bir ?eyden yana de?iliz ki Hayri," dedi hüzünle, "Bir parti kural?m." ?oför Hayri ?iddetle içini çekti: "Ah bir olabilseydik a?abeyci?im, biz de bir ?eyden yana olabilseydik." Tu?rul, "Ya da bir ?eyler bizden yana olsayd?," diye tamamlad?.
~ Unknown
Fakat, mesele bu de?ildi; mesele, bir ?eyleri, s?cak bir çorban?n kokusunu duyar gibi hissedebilmekti. Bense bunu hiç becerememi?tim. Ne tabiat?, ne insanlar?, ne de olup bitenleri hiç sevmemi?tim; kendimi bile, kendi yapt?klar?m? bile.
~ Unknown
Günahlar?m?n a??rl???na dayanam?yorum Olric. Neden beni uyarmad?n? Buna hakk?m yoktu efendimiz. Öyle güzel gürlüyordunuz ki. Size kap?lmamaya imkan yoktu. Çevrenizdeki bütün sahtelikleri öyle güzel ayd?nlat?yordunuz ki. Bir daha göremeyecekler sizin gibi bir devi efendimiz. Onlar?n küçük ya?ant?lar?n?n içinde ben de küçülmedim mi Olric?
~ Unknown
Dü?üncemin duvarlar?na resimler asmak istedi?im halde bir türlü olmad?.
~ Unknown
Fakat, hay?r: Adnan Targa, kendisi de?ildi ki; Adnan Targa bir dekand? ve 'statüko'nun her ne pahas?na olursa olsun savunmas?n? yapmak durumundayd?.
~ Unknown
Siyah çerçeveli ciddi bir ilân: bu kitap ne ciddi kavgalar?n, ne büyük ve yayg?n s?k?nt?lar?n, ne de ezilen insanlar?n roman?d?r; bu kitap, mustarip bir ruhun iç çeki?lerinin roman?d?r. Sizlere hizmetten ?eref duyan yay?nevimiz iftiharla sunar: Tutunamayanlar.
~ Unknown
Bütün hayat? boyunca konu?tu. Sonunda tutunamayanlar diye bir söz ç?kabildi ortaya: bir tek kelime. Ço?ul bir kelime. Unutamad??? baz? insanlar? birle?tiren bir kelime.
~ Unknown
Tutunamayan(disconnectus erectus): Beceriksiz ve korkak bir hayvand?r. ?nsan boyunda olanlar? bile vard?r. ?lk bak??ta, d?? görünü?üyle, insana benzer. Yaln?z pençeleri ve özellikle t?rnaklar? çok zay?ft?r. Dik arazide yoku? yukar? hiç tutunamaz. Yoku? a?a?? kayarak iner…
~ Unknown
Benim durumum biraz kar???k burada. Yerim belli de?il; okuyucuyla yazar aras?nda bir noktada ç?rp?n?p duruyorum. Durumumun ayd?nlanmas? için Asliye Hukuk Mahkemesi'ne ba?vurmay? dü?ünüyorum. Bana tan?kl?k eder misiniz Esat A?abey?
~ Unknown
I don't want to die, I want to live and annoy everyone, hence I was doomed to an absolute loneliness.
~ Unknown
Midem yan?yor: içkiden kurtar?lacak ilk mide. Yang?ndan kurtar?lacak ilk mide. Benim midem. Benim kalbim.
~ Unknown
Nereden ba?layaca??m? bilmiyorum: tereddüt-ler içindeyim. Kimse de yard?m etmiyor. Asistan ba??ma di-kildi. Benden iki sat?r fazla bilmenin gururu içinde. OysaGauss'un yan?nda benim gibi o da bir hiç. Fark?nda de?il.
~ Unknown
Bana hep haks?zl?k yapt???n duygusu vard? içimde: Bence her zaman bana haks?z yere söylenirdin; çal??kan bir ö?renci oldu?um halde "Bu çocuk kitap yüzü açm?yor," diye homurdan?rd?n, üstüme uymayan kötü dikilmi? elbiseler giydirirdin, istemedi?im okullara gönderirdin beni, s?zlanmalar?m? da hiç dinlemezdin.
~ Unknown
Adam olmad??? için insanl??a vekâlet ediyordum. Esas adamlar gelseydi de ben de biraz rahat nefes alsayd?m.
~ Unknown
Ayr?ca, Günseli'yi dü?ünerek i?imi zorla?t?rmamal?y?m. "Dü?ünce: kara. El: yatk?n. Zehir: gerekti?i gibi. Zaman: uygun. Tam mevsimi; gören yok. Ey tabancal? adam! Bitir i?ini.
~ Unknown
?nsan hayata dönünce önce korkular? ya??yor.
~ Unknown
?nsan yap?s?ndaki çeli?kiler, onun ne ölüme ne de sonsuzlu?a bir türlü dayanamad???n? gösteriyor. Sonsuzluk da ölüm kadar ürkütücü bir gerçektir.
~ Unknown
?ki ya??nda geçirdi?i s?tman?n etkisiyle h?zl? ko?amad??? için saklambaç oyunlar?nda s?k s?k ebe olmaktan kurtulamad?. Bu ebeyle onu dünyaya getiren ebe aras?ndaki ili?kiyi bir türlü bulamad?.
~ Unknown
Ben ucuz bir romand?m. Hay?r, kötü bir edebiyat?n bile bir gerçekli?i vard?: Can s?k?c? taklitçileri bile benden gerçekti. Ben yoktum; hatta ben yokum, olmad?m diyemeyecek bir yerdeydim; kelimeler bile yanyana gelerek beni tan?mlamak istemezlerdi. Ne olurdu benim de kelimelerim olsayd?; bana ait bir cümle, bir dü?ünce olsayd?. Binlerce y?ld?r söylenen milyonlarca sözden hiç olmazsa biri, beni içine alsayd?!
~ Unknown
Kimseye söyleyemeden, içimde kald?, kayboldu." dedi?im dü?üncelerin, duygular?n aynas? olsun. Kimse dinlemiyorsa beni -ya da istedi?im gibi dinlemiyorsa- günlük tutmaktan ba?ka çare kalm?yor. Can?m insanlar! Sonunda, bana, bunu da yapt?n?z.
~ Unknown
Desperate times call for desperate measures. That's a saying, or a bit of advice, or a catchprase, or a string of words used to confuse people less intelligent than you. In any case, it means: Life is tough, so you'd better fight hard-or something like that.
~ Obert Skye
Terry was beside himself. Not literally. This story would be that much more painful if there were two Terrys, able to stand next to each other and simultaneously curse Leven.
~ Obert Skye