Quotes About Introspection
He had never understood what was wrong and what was right, good and bad, what he wanted and did not want; he had never been able to solve the knotted snarl of his life because of the very complexity of that snarl, because of his indecision, because of the double responsibility he felt, and when, finally he had become man enough to solve it, it was too late, and too many forces had been set in motion.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Ba?kalar?na söyleyecek bir sözüm olabilmesi için önce kendime söz geçirmem gerekti?ine inan?yorum.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Beni anlam?yorlard?. Zarar yok. Zaten beni, daha kimler anlamad?.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Yaln?z ya?ayan insanlar?n, kendi ilerinde ba?lay?p biten e?lenceleri vard?r.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Onlara göre, durmadan kitap okudu?um -hat?rlad???ma göre çok okumazd?m do?rusu- ve misafirlerin yan?na ç?kmad???m -bu 'yan?na ç?kmak' deyimi beni ürpertirdi, içime bulant? verirdi- ve gereken yerde gereken kelimeyi bulamad???m için -bu nedenle bana aptal da derlerdi- anormaldim.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Hayat, dü?ünceleri tutan bir hapishanedir. ?nsan, can s?k?c? bir saç demetidir, ben de ak?ls?z bir robotum…
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Kar?m dü?ündü?ü için, ev i?lerini de ben görüyordum albay?m. Çok dü?ünceli kad?nd?: Durmadan dü?ünürdü.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Büyümek, yaln?z tutunanlara gerekli.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Kendi kusurlar?n? çözemeyen bir ki?inin, kusurlar?n?n ac?s?n? ba?kas?na çektirmeye hakk? yoktur.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Onlar utans?n sonuçtan' diye kestirip att?. 'Hangi onlar Selim?' dedim. 'Onlar i?te,' dedi. 'Onlar can?m. onlar, onlar, onlar.' 'Öyle ya,' dedim. 'Onlar. Yani biz de?il.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Bir soka??n ortas?nda durdum. Art?k bu soka?? bile bitirmek iste?i kalmam??t? bende. Yeni bir sokak, yeni bir karanl?k ba?layacakt?. Kald?r?m?n üstünde öylece duruyordum.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
bomonti, ne garip sokak ad?: oralarda böyle sokak ad? olmas? garip. çok giderdi, az bahsederdi: her zaman yapt??? gibi. beni ona anlatmaz, onu bana anlatmaz: herkesin bir yeri var. gülümsedi
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Her ?eyle aram? bozdum art?k. Her ?ey bana dü?man kesildi. Tanr?m, diye dü?ündüm ilk defa. ?lk defa, Tanr?m dedim, b?raks?nlar beni art?k...
~ Unknown
BazillionQuotes.com
?u anda, sana güzel bir söz söyleyebilmek için, on bin kitap okumu? olmay? isterdim" dedi: Gene de az geli?mi? bir cümle söylemeden içim rahat etmeyecek: "Seni tan?d???ma çok sevindim kendi çap?mda...
~ Unknown
BazillionQuotes.com
?nsanlar ac?kl? sözler dinlemek istemiyorlar. Onlar? üzmek çok zor, kitab? surat?n?za kapat?veriyorlar, s?k???p kal?yorsunuz sayfalar?n aras?nda.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Karma??k duygular ve iyi kullanamad???m bir dilin zorluklar? içindeyim; beni ba???lay?n.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Kendi sorunlar?n? çözemeyen bir ki?inin, kusurlar?n?n ac?s?n? ba?kalar?na çektirmeye hakk? yoktur.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Her hareketin anlam? var. ?nsan, benim gibi hareketten vazgeçerse, bu anlamlar? daha iyi hissediyor.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Y?llard?r günlük tutmay? hayal ederdim. ?imdi vaktim var: bir ?ey dü?ünemiyorum. Yazd?klar?m? okudum: aptalca sözler etmi?im. Kendimi kötülemeye söz vermi?tim: onu da yapam?yorum. ?nsan Kafka'y? okuyamazsa... bitiktir i?i. Bir silgi gibi tükendim ben. Ba?kalar?n?n yapt?klar?n? silmeye çal??t?m: mürekkeple yazm??lar oysa. Ben, kur?unkalem silgisiydim. Azald???mla kald?m.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Bana kal?rsa kimse, mesela matematikle neden u?ra?t?g?n? hiçbir zaman tam olarak bilemez. Önemli olan, geri dönmeyi göze alamayaca??m?z kadar yol gitmi? olmakt?r bu konuda.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Bir de yaln?zl??? ö?rettim ona. ?imdi geceyar?s?, ikimizi de uyku tutmad??? zaman, kendi koridorlar?m?zda bir ileri bir geri, sinirli ad?mlarla dola??p duruyoruz.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Kendini çok be?endi?in halde kusurlar?n? bilmedi?in gibi, meziyetlerinin de fark?na varmad?n. Genellikle sert, duygusuz ve bencil göründün. Bu özelliklerinde huysuz bir çocu?a benziyordun.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Fakat, mesele bu de?ildi; mesele, bir ?eyleri, s?cak bir çorban?n kokusunu duyar gibi hissedebilmekti. Bense bunu hiç becerememi?tim. Ne tabiat?, ne insanlar?, ne de olup bitenleri hiç sevmemi?tim; kendimi bile, kendi yapt?klar?m? bile.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Baz? kitaplar yüzünden kafam biraz kar??m??sa da bugün bile senin içtenli?ini ta??d???m? ümit ediyorum. Gene de sonunda sana bütünüyle benzemekten korkuyorum babac???m: Yani ben de sonunda senin gibi ölecek miyim?
~ Unknown
BazillionQuotes.com