logo

Quotes About Introspection

Ben de hepinizden farkl? bir solucand?m, kim bilir? ?imdi yar?s? ezilmi?, yerde yatt??? için belli olmuyor.
~ Unknown
Bugün annem dayanamad?; ne yazd???m? sordu .Ona nas?l anlatsam? Bütün hayat?m? birlikte geçirdi?im ve beni gerçekten seven bu insana hiç bi ?ey anlatamamak ne kötü. Ondan farkl? geli?meye ne zaman ba?lad?m? Bu ayr?l?k ne zaman do?du? Hiç anlam?yorum. Bir gün bir bakt?m, iki yabanc? olarak ya??yoruz ayn? evde.
~ Unknown
Günahlar?m?n a??rl???na dayanam?yorum Olric. Neden beni uyarmad?n? Buna hakk?m yoktu efendimiz. Öyle güzel gürlüyordunuz ki. Size kap?lmamaya imkan yoktu. Çevrenizdeki bütün sahtelikleri öyle güzel ayd?nlat?yordunuz ki. Bir daha göremeyecekler sizin gibi bir devi efendimiz. Onlar?n küçük ya?ant?lar?n?n içinde ben de küçülmedim mi Olric?
~ Unknown
Siyah çerçeveli ciddi bir ilân: bu kitap ne ciddi kavgalar?n, ne büyük ve yayg?n s?k?nt?lar?n, ne de ezilen insanlar?n roman?d?r; bu kitap, mustarip bir ruhun iç çeki?lerinin roman?d?r. Sizlere hizmetten ?eref duyan yay?nevimiz iftiharla sunar: Tutunamayanlar.
~ Unknown
Hiç olmazsa mezar ta??na yaz?n: Burada insanlara ba?ka türlü hayran olan bir yat?yor.
~ Unknown
Ve biz onlara diyece?iz ki: Hesapla?ma günü geldi. ?imdiye kadar yaln?z din kitaplar?nda yarg?land?n?z. Biz fakirler, zavall?lar, yar?m yamalaklar, bu kitaplar? okuyup teselli olurken içinizden güldünüz. Ve ç?karlar?n?za bakt?n?z.
~ Unknown
Ben, tek ba??ma ya?amal?y?m; ba?kalar?n? zehirlememeliyim.
~ Unknown
Gözlük takman?n nedenini y?llarca, göze toz toprak kaçmas?, gözün de böylece yorularak iyi görmemesi sand?m. Bugün de öyle sanmak isterdim; bunun kimseye zarar? dokunmazd?. Ben de, yaln?z bana ait olan bir dü?üncenin mutlulu?uyla ya?ard?m.
~ Unknown
Bugünlerde din kitaplar? okuyorum. Karl Marx, kitap raflar?ndan parma??n? sall?yor bana.
~ Unknown
Allahtan kimse görmüyordu yapt?klar?m?. ??imde de bunun için yaln?zd?m; herkese, istedi?im yan?m? gösteriyordum böylece.
~ Unknown
Yazma i?ini b?rakt?m. Esasl? bir adam olsayd?m b?rakmazd?m. Her davran???m?n yans?nda, ba?ka bir heyecana kapt?r?yordum kendimi. Heyecan m?? Bak bunu unutmu?tum, diye m?r?ldand?m. (Yaln?z olunca insan daha rahat davran?r: m?r?ldan?r.)
~ Unknown
Bugün hayal kursam, yar?n hayal k?r?kl?klar?n?n parçalar?n? topluyorum...
~ Unknown
Ben bir noktaysam... odan?n ortas?nda durdu. ?u anda odan?n kö?egenlerinin kesim noktas?nda bulunuyorum. Bütün kö?elere sesleniyorum: içinizden birinde kalm?? bir tutunamayan var m??
~ Unknown
Oldu?u yerde döndü?ünü hissetti, r?ht?ma çarpan gemi gibi bir iki kere salland?ktan sonra yerine oturdu gözlerini açt?: Karanl??? gördü. Gözlerimi açt?m m?? Hay?r, gerçek karanl?k bu kadar karanl?k olamaz.
~ Unknown
?nsan görmekle bile baz? ?eylerin a??rl???na dayanabilir, avunabilir, hayal kurma?a devam edebilir. Sen anlamazs?n tabii. Anlamak için, insan?n baz? eksik yönleri olmal?.
~ Unknown
Kendimle konu?urken bile onun ho?una gitmeye çal???yordum.
~ Unknown
Yüzlerce insan, binlerce insan... ço?u ne kadar önemsiz, ne kadar silik. ?çlerinden biri Selim olamaz m?yd?? Milyonlar?n içinde sadece bir Selim. Bu tabiat kanunlar? ne kadar insafs?z, diye dü?ündü. Kime zarar? dokunur bunun? Hepsinin eli, aya??, ba?? var... Selim gibi. Ne olur bu kadar el, ayak, ba? bir araya gelse de sadece bir tanecik Selim ç?karsalar aralar?ndan; ne olur bir tane Selim olsa.
~ Unknown
Büyük Suçlular Ansiklopedisi"ni okumaya ba?lad?. L harfine kadar geldi. Kendinden büyük suçlu bulamad?.
~ Unknown
Bilmiyorum, bazen kar??t?r?yorum; özellikle, ba??mda u?ultular oldu?u zamanlar. Onun gibi dü?ünmeyi bilmek isterdim.
~ Unknown
Sonra ne olmu?tu? Sonra... buradas?n ya... bu evde. Demek sonra hiçbir ?ey olmad? onunla ilgili. Ne kötü, ne de iyi bir ?ey: Demek ki hiçbir ?ey. Ama bunu hissetmedim; geçi?ler öyle sezdirmeden oldu ki... Hay?r, dü?üncelerin kar??t?; basit anlam?yla sözlerin... Bununla ne ilgisi var? Fakat ben... ondan kaçarken, nas?l oldu da birden ba??m? çevirip bu resmi çektirdim? Hep böyle mi durdum resimlerde?
~ Unknown
Kendimle biraz olsun alay etmeden, kendi kendime yaratt???m bo?lu?a dayanam?yorum.
~ Unknown
Kimseye söyleyemeden, içimde kald?, kayboldu." dedi?im dü?üncelerin, duygular?n aynas? olsun. Kimse dinlemiyorsa beni -ya da istedi?im gibi dinlemiyorsa- günlük tutmaktan ba?ka çare kalm?yor. Can?m insanlar! Sonunda, bana, bunu da yapt?n?z.
~ Unknown
Apparently I wasn't in the mood to listen to myself.
~ Obert Skye
Clover missed his "me-time.
~ Obert Skye