Quotes About Perception
Like the world had met her low expectations.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Before her, with sharp blue eyes and perfectly coiffed blond hair, was Josephine Marie Elizabeth Cavendish, Her Grace, the Duchess of Durham, widow of the fifth duke, and aunt to the Cavendish siblings. One did not call her Josie. Amelia had asked.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Sometimes I cannot state what race they are speaking my fingers"
~ Unknown
BazillionQuotes.com
A lot of people into Tool, for some reason, are not interested in humor.
~ Maynard James Keenan
BazillionQuotes.com
marido? —Soy viuda. —Será de un fantasma encarnado, porque los otros días yo vi a Peyo caminando por la Plaza —interrumpió otra de las comadronas que esperaban en la oficina. —Para lo que sirve, mejor darlo por muerto —respondió la comadrona que entrevistaba. Rieron ambas.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Americans don't know a lot about the Middle East — [they] don't know we laugh.
~ Maz Jobrani
BazillionQuotes.com
Vivre (tel que je l'entends) c'est exister dans une certaine conception du temps. Mais se rappeler c'est se défaire de la notion du temps. Chaque souvenir, aussi lointain soit-il, a lieu "maintenant", au moment où il apparaît dans l'esprit. Plus on se souvient d'une chose, plus le cerveau a la possibilité d'affiner l'expérience originale, car un souvenir ne se visionne pas, il se recrée.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Others judge you for not what you are, but what they are. Self Judgement is thus more Significant....
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Dobar ?ovjek vidi dobrotu u svakome, a loš vidi u svemu zlo. Nemoj svoj duševni mir narušavati tako što ?eš razmišljati o nedostacima drugih. Ako te neko povrijedi, prije?i preko toga. I budi kao Ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili Drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga sasije?e.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
?uvala me, i pored svega, onakvog kakav sam bio u njenim snovima. ?arobnja?ki me sastavljala od razbijenih komada, možda i ne prime?uju?i pukotine
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Nikad ?ovjek ne smije misliti da je siguran, ni da je umrlo što je prošlo.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
?ovjek doduše naj?eš?e govori radi sebe, ali mora da osjeti odjek svojih rije?i.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
ono što se ne može objasniti samome sebi, treba govoriti drugome. Sebe možes obmanuti nekim dijelom slike koji se nametne, teško izrecivim osje?anjem, jer se skriva pred mukom saznavanja i bježi u omaglicu, u opijenost koja ne traži smisao. Drugome je neophodna ta?na rije?, zato je i tražiš, osje?aš da je negde u tebi, i loviš je, nju ili njenu sjenku, prepoznaješ je na tu?em licu, u tu?em pogledu, kad po?ne da shvata.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Da mržnja ima miris osje?alo bi se iza mene na krv. Da ima boju crn trag bi ostao za mojim petama. Da može da gori plamen bi skuljalo iz svih mojih otvora.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ne znam odakle je našla u meni sve te divne osobine o kojima nisam ni sanjao, niti sam želio da ih imam. Ali zašto bih kvario njenu naivnu sliku? Zašto joj ne bih izgledao tako kako me ona vidi? Bi?u njen ponos i zaštita, ovakav nikakav, podrža?u njenu vjeru u mene, jer joj je potrebna. Bi?u tobože snažni hrast nad njenom krhkom stabljikom. Izgleda da zaista sanjamo život.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Žena zna, žene uvijek znaju, makar ništa ne bilo re?eno, i prije ?e pomisliti da jest nego da nije.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Bila je druk?ija od njegove magli?aste vizije iz prvog susreta, stvarnija, bliža, odredjenija, ali time nije gubila ništa. Ona iz snova bila je mašta, magla njegovih zaludnih ?asova, i imala je nestalan oblik njegovih želja, a ova se nije mijenjala ni rasplinjavala. Stajala je pred njim uzdržana i gospodstvena, otkrivaju?i svakim svojim pokretom poneku osobinu koja je djelovala kao iznenadjenje
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
sve ima svoju suprotnu stranu i ljudski duh, živ i uznemiren poželi da prevrne svaku stvar da joj vidi nali?je pitaju?i se da to možda nije lice
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
When I came back, they gave me blank looks. Some said, 'I don't think I've seen you for days.' Some not even that. And I'd been away for ten years!
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Do you know what I was thinking while you spoke? That some people can say whatever they want, and whether you agree or not, it doesn't upset you. Others throw themselves into a single word, and suddenly everything glows red-hot and no one can keep calm. We sense that something important is happening. That's no longer conversation.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
But there could be no new beginning, nor would one be important. We are not aware when new beginnings arrive; we only discover them later when they have already engulfed us, when everything merely continues. Then we believe that everything could have been different, but it could not have, and so we rush into springtime, so as not to think about nonexistent beginnings or unpleasant continuations.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
I was mistaken. Not because he would have hidden anything from me, but because he was a deep and shadowy well, whose bottom could not be seen easily. And not because he in particular was like that, but because people are like that in general, unfathomable as soon as we get to know them better.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Svijet ne spava, svijet nikada sav ne spava, ?ini mi se da nisam sam.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
when people settle their accounts, guilt is easy to find, and justice is the right to do whatever we think must be done, and therefore justice can be anything.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com