Quotes About Introspection
The first time someone shows you who they are, believe them.
~ Maya Angelou
BazillionQuotes.com
My life has been one great big joke A dance that's walked A song that's spoke, I laugh so hard I almost choke When I think about myself.
~ Maya Angelou
BazillionQuotes.com
Art is very tricky because it's what you do for yourself. It's much harder for me to make those works than the monuments or the architecture.
~ Maya Lin
BazillionQuotes.com
There was something nice about a man who was absorbed by a good book.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Like I am struck by my own brilliance?" "I was going to say maniacal," Harriet replied.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
In which they are alone now and there doesn't seem to be anyone around. Sometime
~ Unknown
BazillionQuotes.com
He drank, as a man is wont to do when confronted with his innermost emotions, particularly ones pertaining to the heart.
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Others judge you for not what you are, but what they are. Self Judgement is thus more Significant....
~ Unknown
BazillionQuotes.com
Hiljadu puta se pokaješ za ono što kažeš, rijetko za ono što pre?utiš.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Do kraja života upozna?u ljude a nikad ih upoznati ne?u uvijek ?e me zbunjivati neobjašnjivoš?u svojih postupaka.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Usamljen me?u grobovima, zaboravio sam na mržnju. Vratila mi se kad sam prišao ljudima.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Opet sam sam. Možda je i najbolje tako, ne o?ekuješ pomo? i ne bojiš se izdaje. Sam. U?init ?u sve što mogu, ne uzdaju?i se u podršku koje nema, i onda je moje sve što postignem, i zlo i dobro.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Najmanje se govori kad te se najviše ti?e.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Suze mi teku od smeha, ako prestanem da se smejem osta?e samo suze.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Usamljenost ra?a misao, misao nezadovoljstvo, nezadovoljstvo pobunu. Ja sam bio daleko od misli na pobunu: samo sam lijeno sanjario.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
?ovjek doduše naj?eš?e govori radi sebe, ali mora da osjeti odjek svojih rije?i.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
ono što se ne može objasniti samome sebi, treba govoriti drugome. Sebe možes obmanuti nekim dijelom slike koji se nametne, teško izrecivim osje?anjem, jer se skriva pred mukom saznavanja i bježi u omaglicu, u opijenost koja ne traži smisao. Drugome je neophodna ta?na rije?, zato je i tražiš, osje?aš da je negde u tebi, i loviš je, nju ili njenu sjenku, prepoznaješ je na tu?em licu, u tu?em pogledu, kad po?ne da shvata.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Ogra?ujem se, utišavam, slušam muziku. ?udno djeluje na mene, gotovo hipnoti?no, s njom se ne sporim. Ništa joj ne mogu. Nemjerljiva je, sveobuhvatna, strašna po snazi, ne mogu da je odvojim, ne mogu da je doživljavam kao nešto izvan sebe, useljava mi se u krv, dišem njome
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Sve sam to ja, isitnjen, sav od komadi?a, od odsjaja, probljesaka, sav od slu?ajnosti, od nerapoznatih razloga, od smisla koji je postojao pa se zaturio, i sada više ne znam što sam u tom kršu.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Li?im na usamljenog samrtnika što okrvavljenim noktom urezuje u stijenu znak o sebi.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Nikad ?ovjek ne može tako upropastiti život kao kad želi da ga popravi, a ne zna ni zašto ni kako da ga popravi, niti znam je li to popravljanje ili kvarenje, pogotovo ako izgubim svoj mir.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Svijet mi je odjednom postao tajna, i ja svijetu, stalni smo jedan prema drugome, za?u?eno se gledamo, ne raspoznajemo se, ne razumijemo se više.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Pobuna! Je li to samo re?, ili je misao? Ako je misao, onda je moja misao, ili moja zabluda. Ako je zabluda teško meni; ako je istina, teško meni još više.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com
Suze mi teku od smijeha. Ako prestanem da se smijem, osta?e samo suze.
~ Meša Selimovi?
BazillionQuotes.com